Faste læsere

tirsdag den 23. september 2014

Skammel og broderiboks

Nu er broderiet monteret på skamlen, som er malet hvid. Jeg er meget tilfreds med resultatet. Den har nu fået sin plads foran chatollet i soveværelset.
Det går i hvert fald også hurtigt fremad med broderiboksen. Det er virkelig sjovt at lave den. Jeg bliver præsenteret for en masse nye sting, som jeg overhovedet ikke kendte i forvejen. Det er næsten umuligt at stoppe igen. Kunne jeg brodere i døgndrift, så gjorde jeg det, men heldigvis bliver jeg afbrudt af noget så kedeligt som arbejde og søvn, men det er godt for min ryg og nakke med pauser.

Bunden af boksen er færdig. De 4 små huller skal have monteret nogle overtræksknapper, som skal fungere som fødder:


Den ene side er godt i gang - so far so good - ikke så vanskeligt, og forholdsvis hurtigt. Vinduerne var sjove at lave. Man skal bruge dobbeltklæbende mellemlæg, som først stryges på noget organza, som så stryges på stoffet. Så syr man en masse bittesmå sting i forskudte rækker, og dernæst nærmest væver man tråd igennem de små sting, så det kommer til at ligne blyindfattede ruder, indtil man til sidst broderer ramme og sprosser. Der er virkelig mange teknikker i hele arbejdet.

 
Nu er jeg så nået til at brodere døren, og jeg skal da lige love for, at jeg her har fået kam til mit hår. Meget vanskelige sting (variation af cretan sting). De er virkelig både tid- og trådkrævende. Når broderiet af døren er færdig, skal man trække trådene på ekstrastoffet ud. Det er der kun, for at man har noget at tælle efter. Glæder mig til døren er færdig, jeg tror den blive fu.... flot.2 kommentarer: