Faste læsere

søndag den 25. maj 2014

Dør og vindue fortsat

Jeg har lavet en lukkemekanisme til vinduet. Vejledningen har jeg fra denne bog, som er helt fantastisk. Jeg har faktisk lavet hele huset, og nærmest oversat hele bogen fra fransk til engelsk via google. Ikke altid letforståeligt, men der er heldigvis gode billeder.
Her er så min version lavet af en rundpind, som er malet med guldmaling. Øverste og nederste lås er lavet af guldkarton, som er malet med guldmaling for at nedtone det skinnende look. Midterlåsen er ligeledes guldkarton. Herpå har jeg limet en blondeblomst malet med guldmaling og en guldperle.


Her er låsemekanismen så monteret. Jeg er meget tilfreds.


Jeg lavede også en ventilationsrist til varmluft. Denne vejledning finder du her http://1inchminisbykris.blogspot.dk/search/label/how%20to%20make%20gravity%20baseboard%20registers. Jeg havde ikke nogen plasticplade med huller, men jeg brugte noget broderistof, som jeg trak tråde ud af. Måske skal jeg lave det om, men foreløbig har jeg den her.


Så kom jeg i gang med døren ind til stuen. Det  er en dobbeltdør, og jeg startede med kraftig karton og 1 mm lister, der er 10 mm brede.


Listerne blev limet på kartonen og buen foroven blev indtegnet.


Buerne blev skåret ud, og der blev lime 1 mm lister på siderne, midten og i bunden af den ene side af døren, så der er plads til glas. Herefter blev de to sider limet sammen. De to små pinde foroven i midten skal bruges til at lukke til foroven, når glasset er monteret.


Til sidst blev der limet dekorationslister m.v. på. Den anden dør skal laves magen til. Det er kun siderne ind mod stuen, som bliver dekoreret med lister. På herreværelsessiden bliver døren, som den der ses til venstre blot med den nederste buede plade på.


Sådan passer døren i rammen. Det går fremad :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar