Faste læsere

fredag den 9. juni 2017

Spisestue 2. del

Jeg købte et rundt spisebord og et sæt møbler bestående af 2 stole og et lille bord.

Spisebordet og stolene blev først malet med en tynd opløsning af grå vintage maling, og inden det var tørt fik alle dele et lag gesso.
Da det var tørt overførte jeg en tekst ved hjælp af overføringspapir. Teksten havde jeg fundet spejlvendt på nettet her http://thegraphicsfairy.com/ og den blev printet på overføringspapir, som herefter blev strøget på bordet.

Derefter fik bordet et lag lak, og herefter blev alle delene malet med et lag meget tynd guldmaling.

Til sidst blev det hele lakeret igen. Ind imellem havde jeg naturligvis slebet og slebet :-)Til sidst blev stolene polstret med noget stof, som har haft liggende meget længe, men som jeg stadig synes er meget smukt og en lille smule dekadent haha.

Polstringen blev afsluttet med en kant af sort broderitråd.


Jeg lavede gardiner af det samme stof.


Det lille runde bord fik et lag gesso, blev slebet, og fik herefter et lag hvid sprøjtemaling. Også dette bord fik en lille dekoration.


Her er tingene så på plads.


I hjørnet står et bornholmerur.


Stolen ved siden af det lille bord er et kit købt for længe, længe siden. Puden i stolen har jeg selv lavet og navnekluden på væggen har jeg også broderet.

På det lille bord står en lysestage og en lille bitte jade skildpadde. Når jeg ikke nævner, hvor tingene er købt, er det fordi, det er ting fra mine gemmer, som er en del år gamle.
På bordet er kaffen og en lille avec serveret, som kan nydes medens der kigges i dioramaen, som et chrysnbon-kit.

Klokkestrengen er også broderet af mig. Jeg elsker at brodere, og har hele tiden gang i flere projekter. Godt jeg endelig er gået på pension, så jeg kan bruge hele dagen på miniature og broderi. Jeg kan slet ikke forstå, hvordan jeg fik tid til det hele, da jeg gik på arbejde.


I vindueskarmen er to små Staffordshire hunde placeret. Hundene er købt hos Miniseum. Kender I historien om disse hunde? Den er ganske morsom. De stod i vinduet i de fleste fiskerhjem. Vendte hovederne ind i stuen, var manden hjemme og evt. elskere skulle holde sig bort. Vendte hovederne ud mod gaden, var manden på havet og der var frit for besøg.


Også i spisestuen er der bevaret et stykke af et gammelt kalkmaleri. Loftet er helt uden udsmykning med blot en smal guldkant langs loftpanelerne. Loftrosetten og lysekronen er også fra Miniseum.
 


 Ved siden af klokkestrengen hænger en gipsfigur fra Sue Cook, som jeg har malet med guldmaling. Ovenpå står en blå vase.
 

Gipsfiguren over døren er også fra Sue Cook. Jeg har sat et lille maleri af 3 sejlskibe fast i midten.


Og sådan blev endnu et rum (næsten) færdigt. Jeg synes stadig der mangler nogle småting, måske skulle jeg købe nogle jagt trofæer og hænge op. Det tror jeg faktisk vil klæde rummet.

Så hvad nu? Vi skal i hvert fald ovenpå og enten lave stue, soveværelse eller badeværelse. Jeg har nogle - synes jeg selv - fantastiske idéer til badeværelse, så jeg tror jeg starter med det. Jeg vil meget gerne have Alison Davies' tapet sat op der, men jeg har ikke fået svar på min mail til hende, hvor jeg har spurgt om størrelse, pris m.v. Hvis hun ikke svarer, har jeg heldigvis en anden idé til tapet på øverste halvdel af væggene. De sten jeg gerne vil have på den underste halvdel af væggene og på gulvet er desværre ikke på lager hos Art of Mini, som jeg også afventer svar fra.

På gensyn indtil da.

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Dit lille bord med text er meget fint
  Britt

  SvarSlet
 2. Tak Britt. Det var ikke så svært at lave :-)

  SvarSlet
 3. Fantástico trabajo, felicidades.Feliz domingo:-)

  SvarSlet
 4. Thank you and welcome to my blog :-)

  SvarSlet