Faste læsere

lørdag den 5. august 2017

Noget helt andet

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker at brodere. Jeg følger et par broderiblogs dels for at blive inspireret, dels for at lære nye sting og teknikker.
 
Blandt andre følger jeg Mary Corbets blog, og for ikke så længe siden skrev hun om en bog, hun lige havde modtaget. Den bog måtte jeg bare eje, derfor bestilte jeg bogen via et link på Marys blog.
 
Bogen er skrevet af en japansk kvinde - Hiroko Kubota - og den handler om, hvordan man broderer katte, og i mindre grad hunde.
 

Bogen er ikke en egentlig instruktionsbog, men mere en bog om, hvordan man maler med nål og tråd. Der er mange, mange instruktive billeder fra starten af et projekt, hvor man f.eks. starter med ørerne, og til man lægger det sidste sting på øjnene.

Under hvert billede er angivet hvilken tråd og farve, der er anvendt. Under næsten hvert billede, er der også en tekst, som fortæller, hvilke tanker forfatteren har gjort sig, og hvad man skal være opmærksom på.

Undervejs er bogen krydret med små humoristiske bemærkninger.


Se på dette billede. En helt fantastisk livagtig kat. Det er ikke et fotografi af en levende kat, det er ikke et maleri af en kat, og det er ikke en tegning af en kat.

Nej det er et BRODERI af en kat, næsten tredimensionel i sit udtryk.
 

Bogen er på 120 sider og beskriver 7 projekter, som forfatteren har lavet. Der er nogle få beskrivende sider om tråd, farver og hvad man skal være opmærksom på, hvis man vil brodere en kat.

Jeg ser i hvert fald anderledes på et billede af et dyr nu, end før jeg læste bogen. Jeg har ikke før lagt mærke til, hvor mange farver en pels består af og hvilken vej de enkelte hår vender.

Så hvis du har mod på at prøve at male med nål og tråd ved blot at studere et fotografi - uden en præcis instruktion, men dog med farveangivelse, hvis du følger et projekt i bogen, så skal du absolut købe bogen. Den koster DKK 275,00.

Jeg er fascineret af alle billederne, som er i en rigtig god kvalitet.


Hvis du vil læse yderligere om bogen, kan du læse Mary Corbets anmeldelse her:

https://www.needlenthread.com/2017/07/embroidered-cats-hirokos-style-book-review.html

Måske der går noget tid uden miniature, for jeg skal helt sikkert prøve at brodere en kat.

3 kommentarer:

 1. Oh, wow! How cute are those cats! :D Thank you for sharing.

  SvarSlet
  Svar
  1. The book is in English so it will be easy for you to read. It is quite easy for me too but there are several Words I must look up.

   Slet
 2. The work is Stunning and I can clearly see why if you enjoy the art of embroidery, that this is a book worth having!
  Enjoy! :D

  elizabeth

  SvarSlet