Faste læsere

tirsdag den 23. december 2014

Nyt dukkehus

Jeg har overgivet mig!
 
Jeg får ikke lavet mere på det gamle hus, jeg er ved at renovere foreløbig. Det taler ikke rigtigt til mig mere, og slet ikke efter, at jeg har fået solgt et af mine huse, så jeg har fået plads til et nyt.
 
For meget længe siden købte jeg en plan over et hus hos Miniseum. Jeg har haft planen fremme mange gange, og sat den på plads igen lige så mange gange, men nu er den kommet frem for at blive brugt. Jeg har længe været i tvivl om, hvorvidt jeg skulle bygge planmodellen eller om jeg skulle bygge et langhus, men nu bliver det dette her:
 

Jeg syntes der var nogle uoverensstemmelser mellem målene på tegningerne, så jeg besluttede mig for at lave en lille model i pap. Jeg målte på tegningen og lavede modellen i den størrelse, som tegningerne er i. Heldigvis passede målene. Her ses forsiden.


Sådan ser bagsiden ud. Jeg laver dog den ændring, at væggene skal gå helt ud til forkanten på alle etager. Der kommer også en loftetage.Jeg vil brug Chrysnbon vinduer og døre. De har en fantastisk finish og detaljer, som ikke findes på de vinduer og døre, der ellers er på markedet.  Vinduerne har f.eks. håndtag og låseanordning, og dørene er monteret med hængsler.

                                   Dbl Hung Window  3-Panel 1-Light Door Kit

Jeg vil gerne have en stor trappe i hallen, som samtidig skal være bibliotek, men der skulle tænkes længe over modellen og placeringen, fordi hoveddøren er, hvor den er. Derfor lavede jeg en model i fuld størrelse af det meste af hallen, og fandt til sidst ud af, at en trappe med 2 afsatser ville fylde mindst i forhold til døren. På billedet ser det ud som om, trappen fylder hele hallen, men rummet er næsten 15 cm. dybere en modellen er, så der bliver faktisk masser af plads.


Jeg begynder med at lave trappen, men ellers skal der tages beslutninger om, hvor der skal være lamper, gulve, lofter, tapet m.v. inden jeg kan begynde med huset.

For første gang vil jeg lave det indvendige, før det udvendige bliver lavet. Det er noget lettere at male lofter og tapetsere vægge, før huset er samlet.

Udvendigt skal der være mursten af æggebakker. Jeg har længe samlet æggebakker til mursten, men jeg tror kun, jeg er halvvejs foreløbig.


Følg med i forhåbentlig nogle år, og se huset blive bygget og indrettet. Ih hvor jeg glæder mig :-)

1 kommentar: