Faste læsere

søndag den 9. juli 2017

Stue 2. del

Det tog lang tid at lave alle spærene og der måtte en del forfriskninger til, som du kan se til højre i billedet.


Til sidst lykkedes det dog. Jeg synes selv det ser imponerende ud haha. Da jeg var færdig med at beundre mit eget arbejde blev alle spærene bejdset. Jeg brugte en blanding af eddike der havde stået nogle dage med ståluld, men jeg synes ikke farven var dyb nok, så jeg blandede det med noget valnødde bejdse. Det har givet den helt rigtige farve med pletter af meget mørkt træ.


Herefter lavede jeg hemsen og satte et rækværk op. Hemsen fik samme behandling og her træder det mere tydeligt frem, at jeg har den ældgamle farve, jeg var ude efter.


Jeg har lavet en prøveopstilling af møbler, men jeg er ikke sikker på, at de bliver der.

UPS: der er sandelig også flyttet en lille skytsengel ind  :-)

Spærene er ikke sat fast endnu. Det er så meget lettere at lave noget i stuen, hvis man kan komme til fra oven.


Så kom turen til tapetseringen. Jeg havde fundet noget vidunderligt tapet fra Les Chinoiseries i Spanien, men da det var sat op, var jeg faktisk ikke særlig vild med det! :-(

Nu sidder det der, og det får det lov til indtil videre. Jeg kan jo i første omgang camouflere med en masse malerier.

Sjovt - kan I se, at man gennem vinduerne kan kigge ind i badeværelset og stuen i et mine andre dukkehuse :-) og kan du genkende badeværelset? Jeg har nemlig også lavet Leas hus, og det er det hus du kan kigge ind i.

Nederst på væggen har jeg monteret nogle paneler, som lige nu er alt for hvide. Dem må jeg også gøre noget ved.Men der skal jo også vinduer i et hus, så jeg begyndte med at fjerne den lille vindueskarm, der var på mine færdigkøbte vinduer fra Miniseum. De blev oprindelig købt til mit allerførste dukkehus, som jeg senere forsøgte at renovere uden særligt meget held. Så det blev tømt for ting, der kunne genbruges, og det befinder sig nu på de evige jagtmarker i dukkehushimlen.

Nå nok om det - jeg fandt nogle lister i mit lager og lavede nogle brede vindueskarme, så der er plads til blomster og andet nips.

Mens malingen tørrede begyndte jeg at lave lukke mekanismen. Som i hallen brugte jeg elefanttråd til løftestangen og malede håndtag mv med guldfarve. Håndtagene mv har jeg købt hos Shapeways (3D print).


Til sidst blev det hele forenet i dette smukke syn :-)


 
Skabet - som jeg begyndte på i sidste post - er jeg også kommet videre med. Der er kommet et ornament øverst midt på og diverse lister. Det bliver lavet af en blanding af træ og karton, og det var egentlig meningen, at jeg ville tapetsere det indvendig med det samme tapet, som stuen har, men eftersom jeg alligevel ikke bryder mig om tapetet, ville det jo nok være dumt, og desuden er det nok alt for uroligt, så man ikke ville kunne se de ting, der skal stå i skabet. 


HVAD GØR JEG MED DET TAPET?

Alt i alt synes jeg ikke, at jeg har været særlig heldig med stuen ind til nu. Jeg må finde på noget!!!
Jeg har ikke haft den vilde lyst til miniature i de sidste par uger, jeg har alt for mange projekter i gang, og det er måske derfor, jeg ikke er tilfreds med resultatet, så husk det - lav kun miniature, når du er inspireret og i humør til det, men jeg glæder mig til at forsætte på skabet.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Det ser strålande ut! Kul att få följa din blogg.
  Ser framemot mer
  Kram från
  Titti på Ekeborg

  SvarSlet