Faste læsere

onsdag den 19. juli 2017

Stue 3. del

Det går langsomt, meget langsomt, fremad med skabet, der skal være i stuen.

Der er kommet pyntelister og flader på kassen og lågerne, og hylderne er skåret til.


Jeg har også fået malet alle delene med gesso, men jeg er gået lidt i stå, fordi jeg ikke kan finde ud af, om jeg skal komme hængsler på lågerne, eller gøre som med døre, hvor man sætter stifter i top og bund.

Jeg har svært ved at lave pæne hængsler, så foreløbig ligger det der og venter på min beslutning.


 Når jeg starter på et nyt projekt, ser mit arbejdsbord sådan ud. Pænt og ryddeligt.
 

Når jeg har arbejdet så ca. 5 minutter, ser arbejdsbordet sådan ud!!!

Hvorfor er det så svært at holde orden?


Nå men huset har jo fået et navn. Så det skal selvfølgelig også have et navneskilt.

Jeg købte ½ urtepotte og graverede husets navn på et stykke træ fra kassen.


Træstykket blev først malet med guldfarve, som blev tørret af igen. Herefter blandet sort og brun, og til guldfarve, som igen blev tørret af, så det kun var bogstaverne, der stod med guldfarve.


Til sidst kom jeg nogle blomster i urtepotten og limede skiltet på facaden.


Hvad skulle jeg så lave? Jooo der skulle jo også nogle billeder på væggen. Motiverne fandt jeg på nettet, bortset fra familieportrætterne, som havde liggende.

Trærammer lavede jeg selv, men sølvrammen og messingrammerne er købt hos Panduro.Jeg havde oprindelig købt en stige, som skulle bruges til at komme op på hemsen, men den virkede alt for stor og klodset, så jeg tænkte at jeg ville have en spindeltrappe i stedet.

Jeg ledte vidt og bredt på nettet, men fandt ikke nogen, der var pæn nok i de butikker, som solgte disse, og desuden syntes jeg også, at de var meget dyre, så jeg tænkte - oh my God - at jeg ville lave en selv, selv om jeg stadig husker mit besvær med trappen i hallen.

Jeg købte materialer hos Modelskibet. En plade pvc med gittermønster, der ligner metal, som skal bruges til trinene, et aluminiumsrør som skal holde trinene, og en tynd messingtråd til balustre. Karton havde jeg på lager.


Trinene blev tegnet og klippet ud - 12 stk. 55 mm lange og 25 mm på det bredeste sted. Rundingen på det smalle sted har samme dimension som aluminiumsstangen.


Jeg lavede også nogle forlæg til at bære trinene.


Disse blev også tegnet og skåret ud i 12 stk.


Jeg lavede en ramme som gittertrinet skulle hvile på og en strimmel, som skulle limes rundt om trinet. Det lille aluminiumsrør et til at holde ind på trinet, mens jeg limer strimlen rundt om, så jeg får et hul, der passer til aluminiumsrøret.


 To trin er færdige.


Alle trin er færdige. Jeg har lavet en fod, og boret et hul i denne, som aluminiumsrøret passer i. Alle trin er limet på røret.Balustrene er lavet af en tynd messingtråd, som er omviklet med blomstertråd - dels for stabilitet dels for udsmykning.

Jeg lavede et øje øverst på blomstertråden, som gelænderet - en tykkere messingtråd - skal gå igennem.


Jeg fandt en liste, som jeg borede 12 små huller i. Skar den op i 12 stykker, og limede så en lille bitte træklods under hvert trin. Bagefter blev balustrene monteret på trinene med en lille perle ovenpå trinet samt en lille perle under trinet.


Jeg fandt ud af, at min gelændertråd var for tyk og tung til trappen. I stedet fandt jeg en kæde i mine gemmer og førte den gennem øjerne på balustrene i stedet. Så limede jeg en lidt større perle øverst på balustrene og en 6-kantet perle på undersiden af trinene.

Det var det. Jeg fandt også på at bore små huller i kartonstykkerne, der bærer trinene, som udsmykning. Nu skal trappen så males sort. Så er den færdig.


Jeg vil sige, at jeg ikke havde behøvet at bekymre mig så meget om at få lavet trappen. Jeg må have fået en masse erfaring med trappen fra hallen, for det hele gik meget nemt og smertefrit denne gang.


I mellemtiden fik jeg også lige lavet en lysestage af diverse dimser og perler, jeg havde liggende.

 
 
Men nu kan jeg nok heller ikke længere udskyde at få stuen færdig.

4 kommentarer:

 1. I love the spiral stairs! :]

  SvarSlet
 2. Thank you. Wait for the Next post. It has now been paintet and mounted in the livingroom.

  SvarSlet
 3. BRAVO Grandmother! I Applaud you not only on your cupboard but especially on your spiral staircase! It is SUPERB and I love your idea of making the treads from the wire mesh- a neat trick!
  And last but not least, I think that your candelabra is Adorable- simply Adorable!
  Take a bow! :D

  elizabeth

  SvarSlet
 4. Thank you Elisabeth I am honoured :-)

  SvarSlet