Faste læsere

lørdag den 27. januar 2018

Biblioteket 1. del

Endelig, endelig, endelig er jeg gået i gang med biblioteket, men starten tegner slet ikke godt - dvs. gulvet har jeg lavet for længe siden, og det synes jeg virkelig er blevet godt.


Så lavede jeg den lille trappe, der fører ind til det lille værelse ved siden af biblioteket. Den blev faktisk meget fin, men den er alt, alt for voldsom i forhold til kaminen, og ville dominere hele rummet, så den blev fravalgt.


Nå men så jeg kunne da endelig starte med at tapetsere. Først satte jeg det samme blå tapet op, som er i det lille værelse i forbindelse med biblioteket. Jeg synes det er et meget smukt tapet, men det er meget blankt.


Her fungerer det fint.


Men i biblioteket, som er større, var det bare et stort genskin, fordi tapetet er blankt og med guldmønster. Det så virkelig rædselsfuldt ud. Så af med det igen og starte forfra.

Hmm - hvad skulle jeg så sætte op. Ingen tvivl om, at det ville være flot med paneler, så jeg lavede en prøve med 1 mm træ, som jeg bejdsede og satte op. Forfærdeligt. Bejdsen virker ikke overalt på træet.


Hvad så????

Tilbage til tapet. Jeg havde efterhånden brugt en formue på at købe tapet, og jeg havde tidligere med held selv printet tapet, så det var det, jeg gik efter nu. Søge, søge, søge - printe, printe, printe - tørre, tørre, tørre.

På med tapetklister og op på væggen. Adddr - limen kan  ses igennem tapetet, det folder, og det buler. Af med det igen.

Printe, printe, printe, tørre, tørre, tørre. Hårspray på forside og bagside. Tørre, tørre, tørre. På med tapetklister og op på væggen med nøjagtigt samme resultat.

Nu var jeg imidlertid blevet godt stædig, så igen printe, printe, printe og tørre, tørre, tørre.

Nu så mine vægge ikke særligt godt ud og jeg kunne holde udsalg i tapetstumper. Jeg satte derfor noget karton på væggene for at få dem så glatte og pæne som muligt.


Som I kan se, er væggen ind til det lille sideværelse faktisk meget skæv, og jeg kunne forudse, at jeg ville få problemer med at lime den store trappe på denne væg, så jeg måtte desværre sætte en ny væg op. Det var ikke det sværeste. Med lidt forsigtighed fik jeg taget væggen med karnappen af. Ses til højre i billedet.


Og derefter fik jeg sat en ny væg op bag ved skorstenen. Jeg havde heldigvis tapet tilbage, så jeg kunne tapetsere den nye væg og montere gulvpanel og loftpanel. Pyhha så lignede rummet sig selv igen, bortset fra, at taget med karnappen ikke var monteret endnu.

Færdig med det, så jeg gik glad videre med biblioteket. Denne gang brugte jeg spraylim til at sætte tapetet op - og endelig fik jeg et brugbart resultat.


Men uheldet blev ved med at forfølge mig. Jeg tror, der hviler en forbandelse over det bibliotek. Jeg syntes der skulle være et lille rundt vindue på trappereposen. Det fik jeg også skåret, men da jeg pillede det lille stykke væg væk, viste det sig, at der var et tag bagved - dumme mig, hvorfor kiggede jeg ikke på bagsiden af væggen, inden jeg begyndte at skære.

Såååå tapet af, lime hullet til, nyt tapet op og skære et nyt vindue længere til højre, og denne gang sikrede jeg mig, at jeg var fri af taget. Se hvor pænt det ser ud nu. Der er skåret hul til altanen i højre side, der er skåret hul til kaminen i venstre side - alt passer. Så nu skal der bare skæres et nyt hul, så man kan komme ind i sideværelset.

Jeg havde oprindeligt tænkt mig en åben bue, hvor jeg ville hænge et perleforhæng, men nu havde jeg denne her fine dør liggende, så den skar jeg hul til og satte i.

Jeg fik også limet den store trappe på plads. Kaminen kom også på plads. Det samme gjorde loftpaneler og nogle flade søjler.


Det runde vindue blev også færdigt, og det spejl som jeg havde tænkt skulle være over kaminen kom i stedet op at hænge over vinduet. Der var selvfølgelig ikke plads nok over kaminen. Nu jeg tænker over det, er der faktisk heller ikke særligt meget plads til reoler!!

Så langt så godt, så jeg ville liiiige sætte taget med karnappen på igen. .................. Ups, taget er skråt,


men da jeg satte den nye dør i fik jeg rykket den for langt til højre, så nu kan taget ikke være skråt længere.  Det bliver bare ved og ved.

Jeg er gået i gang med at lave reoler. Vi må se, hvordan det spænder af. Det rum jeg bare ventede på at komme i gang med, og som skulle være det bedste i huset, er det rum der driller mig allermest, men det SKAL blive godt, og jeg giver ikke uden videre op.

Fortsættelse følger.4 kommentarer:

 1. OH BOY Jette!!! This ROOM with all its trials and tribulations, and your multi- wallpapering attempts will probably end up becoming your Most Favorite once you have conquered it!
  I can relate to Everything you've gone through- yet I LOVE what you have accomplished thus far! I know that you are NOT a Quitter and so once you've resolved its on-going "issues", I can foresee a cosy, quiet retreat in the house where ALL life's little problems- will simply Disappear! ♥

  SvarSlet
 2. YIKES! I made loads of spelling and grammatical errors in my first comment, so I am going to re-write it so that it translates correctly:

  This ROOM with all its trials and tribulations, as well as your multi- wallpapering Attempts with it, will probably end up becoming your Most Favorite once you have finally Conquered it!
  I can personally relate to Everything you've gone through-yet I LOVE what you to have accomplished thus far!
  I know that you are NOT a Quitter and so once you've resolved its on-going "issues", I can foresee a cozy, quiet retreat at the top of the house where ALL life's little problems- will simply Disappear! ♥

  elizabeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you Elizabeth I hope you are right. I have the look of the room in my mind. Do not mind the the errors in your comment. I understand English very good so it is not a problem :-)

   Slet
 3. Hej Farmor,
  Værelserne ser dejlige ud. Det var værd at alt dit hårde arbejde og re-papering af værelserne, fordi slutresultatet er smukt. de er så smukke rum.
  Stort kram
  Giac

  SvarSlet