Faste læsere

søndag den 11. februar 2018

Biblioteket

Jubii så er biblioteket færdigt. Det har været så sjovt at indrette det med alle de ting, jeg havde.

Det første lidt dystre billede viser blot den lille lampe, som står på skrivebordet. Denne og loftlampen er begge fra Miniseum.


Her har vi et vue over hele biblioteket i aftenbelysning.


Jeg fik lavet en trappe ind til sideværelset, som ikke er så dominerende. Globussen og det lille ur på kaminhylden husker jeg ikke, hvor jeg har fra.


På bordet under trappen står en figur og en stabel bøger.

På skrivebordet kan man se dagens avis og telefonen.


Resten af skrivebordet er fyldt med familiebilleder, et guldur, en cognacflaske med et fyldt glas, breve og attester samt en cigar. Det var herligt at udvælge og montere familie fotografierne.


På stolen ligger en pude, som jeg har broderet. Kittet er fra Janet Granger embroidery.

Skrivebordet og stolen står på mit påfugletæppe, som tog mig et års tid at brodere.


På den første reol står en bronze statue af en kriger, og på bibliotekstrappen ligger nogle bøger, som skal sættes på plads.

Man kan lige ane, at loftet bliver båret oppe af de to flade søjler, som indrammer døren til altanen, og en gipsfigur, som bærer loftet på sine skuldre. Gipsfiguren er fra Sue Cook. Der sidder en tilsvarende i den anden side.


Herren i huset er meget interesseret i stjernehimlen, og den er der rig mulighed for at studere i Provence gennem den stjernekikkert, jeg har lavet. Desværre er kikkerten ikke min opfindelse. Du kan se, hvordan den er lavet her: http://hobbyworkshoppen.blogspot.dk/2013/10/stjernekikkert-i-miniature.html .


På den ene reol i hjørnet blev der plads til en vinreol og en hylde til glas og flasker.


Ovenpå reolerne er en nøgen kvinde. Figuren er oprindelig en blyfigur, som jeg har malet. Den lille giraf er i gummi, og den har jeg fået i gave.

Over reolen hænger et bøffel hoved, som herren i huset har skudt i fordums tid på en safari i Canada.


På væggen ved siden af reolen hænger et bedetæppe, som jeg har broderet, og en sabel - også lavet af metal og malet af mig. På gulvet står en fiskestang og læner sig op af reolen.
 

Til sidst har vi loftet. Der skal være et gelænder langs udskæringen til loft værelset, som skal være en kombination af spille værelse (instrumenter) og spille værelse (kort og måske billard). Mine kære følgere fra udlandet vil nok ikke bemærke det sjove sammenfald mellem betydningen af de to forskellige "spille værelser".


Ak ja - så nåede vi så langt. Nu er der ikke langt igen, før hele huset er færdigt. Der mangler det sidste loftværelse, lidt småting i værelset ved siden af biblioteket og endelig resten af taget.

Hvad skal der så ske - nå ja - jeg har jo en overraskelse til jer, men hav venligst tålmodighed til hele huset er færdigt :-) :-)

4 kommentarer:

 1. Hej Farmor,
  Biblioteket er bare smukt. Det ser så roligt og indbydende ud. Jeg elsker den arkitektoniske detalje hele vejen igennem, og du gjorde et fantastisk stykke arbejde med at færdiggøre møbelsætene. Det er smukt.
  stort kram
  Giac

  SvarSlet
 2. Hi Giac
  Thank you for your comment. I am so happy that you like it.
  Hugs Farmor

  SvarSlet
 3. Hello Jette! :D
  I am sorry that I have missed your latest posts but I am THRILLED to see what you have done with your library and how you have made it it Man's Room although I'm sure that the lady of the house makes good use of it too! ;D
  I love the general atmosphere you've created and the ornamentation on the walls and especially the wrap around shelves, the family photos and All Those Fabulous Books! Nothing makes a dollhouse feel more inhabited than having books in it and it is such a pleasure to see your occupants appreciating learning and knowledge.
  The telescope looks tempting in front of the window and if i were small enough, I would take a turn peering through it and out to the heavens too!
  And being able to display your Amazing needlework in such a Marvelous room must give you a sense of accomplishment, all over again.
  A truly Wonderful room Jette and I'm so Happy to see it! :D

  SvarSlet
 4. Thank you so much Elizabeth. You have catched what I wanted to show. I would really love to have this room in 1:1 in my house :-)

  SvarSlet